+(373)22 925-529+(373)22 924-429
 • Română
 • Русский

De la

795
EURO
Mese incluse: 
FB
Tip vacanţă: 
Vacanță la munte 2021
Oraș plecare: 
Bucureşti
Tip Transport: 
Avia

Rezervează

CIRCUIT TUNISIA

Detalii ofertă: 

Program

Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL - TUNIS

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa companiei Turkish Airlines spre Istanbul. Sosire la Istanbul si imbarcare pe zborul spre Tunis. Aterizare in Tunis la ora locala 10:30. Transfer cu autocarul in statiunea Hammamet. Cazare la hotel Le Paradis Palace 4* sau similar. Timp liber pentru relaxare. Cina la hotel.

Ziua 2: BARDO – TUNIS – CARTAGINA – SIDI BOU SAID

Mic dejun. Plecare spre Tunis pentru vizitarea celor mai importante atractii turistice. Vizita incepe cu muzeul Bardo, vechea resedinta a Beilor (dinastia care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957), care adaposteste inca din 1888 muzeul arheologic. Urmeaza o oprire in medina din Tunis. Dupa pranz, vom vizita ruinele Cartaginei. Conform legendei, colonia a fost fondata de fenicieni sub conducerea Elissei (Regina Dido). Cartagina a devenit un oras mare, bogat si o putere majora in bazinul Mediteranei pana la distrugerea sa, in timpul celui de-al Treilea Razboi Punic in 146 i. Hr. Ultima vizita din program este cea a oraselului alb - albastru Sidi Bou Said. Sidi Bou Said este unul din acele locuri care farmeca turistii. Satul este traversat de o strada principala care urca usor pe un deal, terminandu-se cu multe cafenele situate exceptional deasupra Golfului Tunis. Totul este foarte bine pastrat, cu pereti albi, usi si ferestre albastre si lucrari cu modele complicate in metal. Intoarcere la Hammamet. Cina si cazare.

Ziua 3: HAMMAMET – KAIROUAN – TOZEUR

Mic dejun. Plecare spre orasul sfant Kairouan, o destinatie turistica importanta, cel mai reprezentativ loc din Tunisia pentru istoria islamica a tarii. Pe langa Marea Moschee, mai sunt si alte institutii religioase, mai mici dar totusi foarte interesante si atractive, deschise pentru vizita si pentru cei care nu sunt musulmani. Marea moschee este cea mai veche din Africa si are unul dintre cele mai vechi minarete din lume si 414 coloane, aproape toate provenind de la ruinele romane. Pranz. Plecare spre Tozeur, sosire si cazare la hotel Ras El Ain 4* sau similar.

Ziua 4: TOZEUR – CHEBIKA – TAMERZA – MIDES - TOZEUR

Dupa micul dejun, plecare cu masini 4x4 pentru vizitarea canioanelor Chebika si Tamerza si a satului berber abandonat Mides. Tamerza este probabil orasul antic Ad Turres, o statie romana de aparare care a devenit in era bizantina sediu episcopal. Ascuns de un lant muntos, dominand o campie intinsa, satul beneficiaza de o locatie privilegiata. La coborarea din sat se ajunge la Oued El Khanga, unde putem admira o foarte frumoasa cascada. Mides este o alta oaza ascunsa in munti. Acest sat este situat la 60 de metri inaltime, langa un crang de palmieri, pe marginea unui canion. Satul isi datoreaza existenta unor surse de apa ce izvorasc din stratul stancos de langa sat. Intoarcere la hotel. Cina si cazare in Tozeur.

Ziua 5: TOZEUR – CHOTT EL JERID – DOUZ

Mic dejun. Plecare spre Douz via Chott El Jerid, un lac sarat endoreic situat in sudul Tunisiei, cea mai mare intindere sarata din Sahara, cu o suprafata de peste 7000 km2. Datorita climatului extrem cu precipitatii anuale de doar 100 mm si temperaturi ce ating 50° C, apa se evapora din lac. Vara, lacul este aproape secat si apare frecvent fenomenul fata morgana. Chott el Djerid a fost una dintre locatiile pentru filmarea seriei cinemtografice “Razboiul Stelelor”. Douz este un oras in centrul Tunisiei, cunoscut drept „poarta spre Sahara”. In timpurile stravechi era un important punct de oprire pe rutele caravanelor trans–sahariene. Astazi este o destinatie pentru turistii interesati sa vada desertul si punctul de pornire al expeditiilor cu camile, motociclete sau vehicule 4x4. Cina si cazare la hotel Sahara Douz 4* sau similar.

Ziua 6: DOUZ – GABES – MATMATA – SOUSSE

Dupa micul dejun, plecare spre locuintele troglodite ale berberilor din Matmata. Este dificil sa iti imaginezi un loc mai spectaculos decat Matmata, un loc unde sa poti gasi culori mai intense decat aici. Matmata este situata intr-un bazin presarat cu mici delusoare, o zona cu aspect de peisaj lunar. De departe, teritoriul pare presarat cu numeroase cratere, acestea fiind de fapt casele trogloditilor. Continuam spre Gabes cu vizita acestei oaze maritime, inclusiv piata de mirodenii „Souk El Jara”. In trecut, Gabes facea parte din teritoriul Cartaginei, dar dupa al doilea Razboi Punic, orasul a intrat sub control roman cu noul nume de Tacape. Gabes este in prezent unul dintre cele mai mari centre industriale din Tunisia. Orasul este faimos pentru traditionalele souquri, pentru oaza neobisnuita situata pe malul marii. Gabes are o caracteristica unica in lume: in acest oras se intalnesc muntele, marea, oaza si desertul. Pranz. Continuam spre orasul-statiune Sousse. Sosire si cazare la hotel Kanta 4* sau similar.

Ziua 7: SOUSSE – EL DJEM – SOUSSE

Dupa micul dejun, plecare spre El Djem pentru o vizita a coloseumului Roman. Coloseumul din El Djem are forma ovala, 149 metri lungime, 126 metri latime si 26 metri inaltime si cuprinde 3 etaje, care puteau sustine 30.000 de spectatori. Amfiteatrul este intr-un stadiu excelent de conservare, in special dupa restaurare, cand UNESCO a considerat ca merita sa detina un loc pe lista patrimoniului mondial. Intoarcere la Sousse. Pranz. Cina si cazare la hotel in Sousse.

Ziua 8: SOUSSE

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul- ousse sau marina cu cafenelele, restaurantele si magazinele sale. Sau puteti explora orasul vechi, cu medina si strazile sale inguste si intortocheate, cu piete si mestesugari. Pranz si cina la hotel in Sousse.

Ziua 9: SOUSSE

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru relaxare sau puteti vizita impreuna cu insotitorul de grup Muzeul de Arheologie din Sousse care contine o foarte frumoasa colectie de mozaicuri. Pranz si cina la hotel in Sousse.

Ziua 10: TUNIS – ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer cu autocarul de la Sousse la aeroportul din Tunis. Imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu decolare la ora 16:25. Sosire in Istanbul si imbarcare pe zborul spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 00:15.

 

Preţ/sejur/persoană/tip cameră: 
PerioadaPreţValutaTip cameraNr. nopti
21 Ian 2017 to 31 Ian 2017
795
EURO
Double Standart
10
Servicii incluse: 

Servicii incluse in pret:

 • transport cu avionul Bucuresti – Tunis si retur, via Istanbul, cu compania TURKISH AIRLINES
 • 9 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel: 2 nopti in Hammamet, 2 nopti in Tozeur, 1 noapte in Douz, 4 nopti in Sousse
 • PENSIUNE COMPLETA pentru zilele 2 – 9 (mic dejun, pranz si cina)
 • cina in ziua 1 si mic dejun in ziua 10
 • transport cu autocar cu aer conditionat pe toata durata circuitului
 • transport in vehicule 4x4 la Chebika, Tamerza si Mides
 • ghid local vorbitor de limba engleza pentru intregul circuit
 • biletele de intrare la obiectivele turistice din program
 • insotitor roman de grup
Remarcă: 

Nu sunt incluse:

 • taxele de aeroport: 220 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
 • taxa de iesire din Tunisia, 30 dinari tunisieni, aprox 14 Euro (aceasta taxa se achita in aeroport, la plecare)
 • excursiile optionale
 • bauturile la mese
 • asigurarea medicala si asigurarea storno (se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
 • bacsisurile pentru sofer si ghizi locali (recomandate in Tunisia, aprox 25 EURO/ persoana)

Orar informative de zbor (ore locale):

 • Bucuresti 06:10 – Istanbul 07:30 / 08:40 – Tunis 10:30
 • Tunis 16:25 – Istanbul 20:00/ 22:50 – Bucuresti 00:15