+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Atena

 

    Atena este o metropolă modernă și în acelasi timp locul în care a luat naștere Grecia clasică, și prin urmare, civilizația occidentală. Atena a găzduit Jocurile Olimpice din 2004 și odata cu acest eveniment, oraăul a suferit o transformare pozitivă: din metropola plină de poluare și aglomerație, Atena a devenit mai sănătoasa, mai sofisticată și mai cosmopolitană. Acum turiștii pot admira atracțiile istorice ale Atenei și în același timp să se bucure de noul metrou, infrastructura excelentă, zonele pietonale și atmosfera unei capitale moderne. Atena se întinde în cîmpia Attica, care este învecinat cu muntele Aegaleo la vest, muntele Parnitha la nord, muntele Pentreli la nord-est, muntele Hymettus la est și de golful Saronic în sud-vest. Atena este unul din cele mai importante centre europene. Clima este de tip mediteranean. Centrul istoric este zona cea mai importantă zona a Atenei și locul în care mii de turiști vin să admire numeroase obiective turistice. Siturile arheologice ale Atenei au fost reunite printr-o promenadă ce înconjoară centrul istoric, avand pe o parte locuri antice și pe cealaltă cafenele moderne, galerii, clădiri renovate și exponate de artă modernă. Zona de interes turistic maxim este delimitată de Plaka la sud, Monastiraki la vest, Kolonaki la est și Omonia la nord.
Un avantaj a Atenei sunt plajele bine organizate, aflate în suburbiile sudice, cele mai populare dintre acestea fiind Vouliagmeni, Varkiza, Kavouri și Glyfada. Alte opțiuni vă oferă coasta de est a peninsulei Attica, cu stațiuni de litoral precum Maraton, Rafina, Nea Makri, Agios Andreas, Porto Rafti, Loutsa și Sounio.Atena este un bun punct de plecare pentru a explora regiunea Attica, locuri precum Epidaurus, Corinth, Micena, Delphi si Maraton fiind aproape.Principalele atracții turistice din Atena sunt: Tempul lui Zeus, Partenonul, Piata Constitutiei, fostul Palat Regal (actualul parlament al Greciei), Grădina Națională, stadionul Kallimarmaro (locul unde s-au ținut pentru prima dată Jocurile Olimpice moderne în anul 1896), Muzeul Național de Arheologie (unde se gaseste cea mai mare colectie de artă grecească), Muzeul Benaki (include noua galerie de artă islamica), Muzeul Bizantin, Planetariu din Atena (considerat unul dintre cele mai frumoase edificii), Biblioteca Națională și Academia din Atena, Acropole, este cel mai reprezentativ monument pentru Atena, reprezentand apogeul dezvoltării artistice în secolul V i.Hr. Clădirile ridicate aici, adevărate minuni arhitectonice, reflectă exact trecerea timpului peste Grecia.

 

De la

Экскурсия "Легенды Древнего Олимпа 2014"

Салоники - Вергина - Касторья - Метеора - Дельфы - Афины - Арголида
Приглашаем Вас отправиться в один из самых захватывающих автобусных туров по самым красивым городам Греции. Не упустите свой шанс увидеть нечто неописуемое!

Moldova - Grecia (Atena, Salonic)

Oraş plecare: 
Chişinău
Destination Country: 
Destination City: 
Transport Orar: 
Sîmbătă
EURO
90

Află primul cele mai bune oferte